2019-02-28 Coneix a Elina, de Madagascar

La nostra infermera voluntària, Ria, va trobar a Elina, una nena de sis anys, amagada entre els arbustos prop del nostre vaixell hospital i difícilment podia creure el que veia. Mentre ella la persuadia gentilment de sortir, va descobrir les ferides infectades d’Elina i va conèixer la seva història esquinçadora.

Un camí llarg per a curar-se

Perquè Elina es curés bé, les seves ferides profundes haurien de ser netejades i serien necessàries moltes cirurgies, incloent empelts de pell, teràpia física adequada i una llarga rehabilitació. Tots aquests factors van fer que el seu cas estigués fora del que Naus d’Esperança normalment pot comprometre’s a causa de restriccions de temps. Ria estava encantada quan ella va poder comunicar-li a Elina i a la seva mare que la cirurgia va ser aprovada. Era el començament d’un llarg camí per a curar-se.

Elina va fer visites periòdiques al centre de tractament ambulatori del vaixell per a rebre la cura apropiada de la ferida abans de la cirurgia.

Després d’uns mesos, ella va sanar suficient com per a ser admesa a l’hospital del vaixell. A través d’una sèrie de cirurgies complexes, els cirurgians voluntaris van poder reeixidament alliberar les contractures i van fer els empelts de pell, donant-li una millor oportunitat perquè ella pogués moure el seu braç, coll i cap bé.

De terribles cicatrius, sorgeix un esperit valent

El període de recuperació va prendre mesos, però aquest temps va ser especial per a tots els involucrats. Mentre Elina treballa dur per a sanar i millorar la seva flexibilitat, ella fàcilment va aconseguir conquistar els cors de la tripulació de Naus d’Esperança. El seu esperit valent amb només sis anys d’edat deixaria una marca permanent. “Va ser bonic veure com tots treballávem junts des de diferents àrees per a cuidar d’ella”, va dir Ria.

Les cicatrius d’Elina quedaran, però afortunadament li recordaran a les persones que van arribar a estimar-la tant, inclòs tu, amb el suport econòmic de la teva donació.

Col·labora amb Naus d’Esperança, perquè milers de persones puguin tenir accés a assistència sanitària i quirúrgica i puguin tenir un futur millor.

SÍ, VULL COL·LABORAR