Restaurant a Serah

El meu nom és Sandrine i visc a Madagascar. La meva petita filla Serah va néixer amb un defecte de naixement comú conegut com peu equinovar. En aquell moment, vaig pensar que estaria discapacitada de per vida i enfrontar el rebuig de molts que es creuarien en el seu camí. Sabia que mai podria pagar una cirurgia per arreglar les seves cames. Vaig embolicar les seves cames amb una tela i no les vaig tornar a mirar durant 3 dies.

Uns dies després del naixement de Serah, la llevadora em va parlar d’un vaixell hospital que havia estat a Madagascar durant tot un any i que aviat tornaria. Ella em va explicar sobre una clínica que havien establert per ajudar a nadons com Serah. Llavors ella em va dir que la tractarien gratis! Jo no ho podia creure. Així que la vaig portar a veure els metges després que arribés el vaixell i em van dir que podien ajudar-la i em van donar una targeta de cita per tractar-la quan tingués 7 mesos.

Durant sis setmanes, la vaig portar a la clínica Ponseti, on la fisioterapeuta va doblegar els peus cap a fora i després els va col·locar en un guix per mantenir-los en aquesta posició. Després, la setmana següent, la vaig ficar a una banyera amb aigua per remullar el vell guix i després li van doblegar les cames una mica més i li van posar un altre guix.

Quan es va eliminar el sisè guix, el cirurgià li va tallar lleugerament els tendons d’Aquil·les, perquè els seus peus adoptessin la seva posició normal. Després em van donar un parell de frens que Serah necessitava utilitzar durant 3 mesos per mantenir els seus peus a la nova posició i completar el procés.

Després ens van donar un nou joc d’aparells ortopèdics per a les cames que ens van dir que havíem de posar als peus de Serah totes les nits fins que tingués quatre o cinc anys. Ens van explicar que aquest últim pas és molt important per assegurar-se que els peus de Serah no tornin a torçar-se. És molta feina, però estic molt feliç de fer-ho. Ara estic contenta de veure com les cames de la meva nena estan rectes i puc somiar amb un futur brillant per a la meva filla. Gràcies a Naus d’Esperança i a tots vosaltres que doneu suport el seu treball!