Alleujar el patiment de mares joves

Hola, el meu nom és Mariamou, sóc de Camerun, i ara tinc 27 anys. Quan tenia 20 anys, el meu nadó va morir en donar a llum, perquè no tenia metge ni llevadora que m’ajudés. Després d’estar de part durant diversos dies, em vaig quedar incontinent. Tres mesos després, el meu marit també va morir.

M’encantava estar envoltada de gent, però moltes persones van ser cruels amb mi i em deien: “Vés-te’n, fas mala olor”. Era una marginada social i vaig pensar que viuria la resta de la meva vida trista i sola. Durant set llargs anys, em preguntava cada dia com seguiria endavant.

Però d’alguna manera, simplement no podia rendir-me. Cada dia pregava a Déu demanant-li que m’ajudés. No sabia que la meva incontinència va ser causada pel que es coneix com una fístula obstètrica, ni que hi ha moltes altres dones que pateixen la mateixa afecció mèdica i que hi ha una cirurgia que pot reparar la fístula en la majoria dels casos.

Un dia, vaig escoltar a la ràdio sobre un vaixell que havia vingut al meu país per fer aquestes cirurgies de forma gratuïta. Gairebé tenia por d’esperar que pogués curar-me. La gent del vaixell va ser molt amable amb mi. Tenia una dutxa, menjar calent i roba neta cada dia, i estava amb moltes altres dones amb la mateixa condició. No m’havia sentit així, tan estimada i cuidada durant molt, molt de temps.

Tenia una mica de por, però la meva cirurgia va anar bé i, durant les setmanes que vaig estar allà recuperant-me, vaig començar a sentir-me completa de nou. Dono gràcies a Déu pel miracle que va fer en la meva vida, i sempre pensaré en aquest lloc i seré feliç mentre visqui. Fins i tot em van donar roba nova per portar amb mi. Ha passat molt temps des que em sentia com una dona jove i atractiva amb la que la gent vol estar!