La adolescent que mai ha anat a l’escola

A Fadimatou, de tretze anys d’edat, li agradaria anar a l’escola, però fins ara, el seu llavi leporí no li ha permès fer-ho. Físicament no hi havia cap raó per la qual ella no pogués anar a l’escola. El problema és que, per la seva deformitat facial, altres nens es burlaven d’ella sense pietat fins enfonsar-la. Com que han sentit dels seus pares i familiars que aquest tipus de condicions són causades pels esperits malignes, creuen que si es té contacte amb una persona que les té, poden rebre la mateixa maledicció.

Ens agradaria canviar la forma en què la gent del Camerun i de molts altres països en vies de desenvolupament veuen aquestes deformitats i educar-los sobre les causes reals. No obstant això, aquest tipus de canvi d’actituds i creences pot durar anys o fins i tot generacions, i els nens com Fadimatou no poden esperar tant.

Ella és una dels afortunats i va rebre de franc una cirurgia a bord del vaixell hospital l’Esperança d’Àfrica. Lentament, els infermers voluntaris van començar a veure com es desplegava el seu caràcter real i com la timidesa causats per anys de vergonya i rebuig a poc a poc s’esvaïen. Va emergir una adolescent amorosa i divertida. A Fadimatou li encanta vestir-se i actuar com si fos una princesa. Una vegada que la cicatriu de la seva cirurgia hagi curat, els altres podran mirar-la i, per primera vegada, veure realment a aquesta encantadora nena de tretze anys que és preciosa tant per dins com per fora!