Ulrich, un nen sense esperança

Amb quinze anys, l’Ulrich, del Camerun, a l’Àfrica Occidental, estava molt preocupat pel seu futur. “Si com a adolescent ja és molt dolorós moure’s amb els meus bastons”, diu Ulrich, “com podré fer-ho quan sigui gran?”. El que també li va frustrar va ser no poder ajudar la seva mare a casa, a l’anar a buscar aigua i llenya. Odiava la forma en què la gent el mirava i de vegades reia de les seves cames deformades.

L’Ulrich patia una contractura del quàdriceps, una condició on els seus músculs no havien crescut tan ràpid com els seus ossos. Va ser un dels pitjors casos que l’equip d’ortopèdia havia vist alguna vegada, i van haver de prendre una decisió difícil. Per permetre a l’Ulrich posar-se recte de peu i tenir una aparença normal, haurien de sacrificar part del moviment que tenia a les cames. Ulrich sabia exactament el que volia, i després de discutir-ho amb la seva mare, la decisió va ser presa.

Les seves cames es van redreçar d’una en una, en part perquè la recuperació d’una cirurgia tan invasiva és molt dolorosa. L’Ulrich va ser molt valent i cada vegada va patir el procés de recuperació com un campió. Fins i tot després d’una cirurgia tan extensa, l’Ulrich probablement mai podrà doblegar les cames més de 10 o 20 graus. No obstant això, Ulrich està molt content amb els resultats. Ara pot posar-se dret recte i caminar a l’escola sense que la gent el miri i fins i tot buscar aigua i llenya per a la seva mare.

Per l’Ulrich, els resultats són ni més ni menys que un miracle! Almenys, ara pot preocupar-se per les coses normals en què un adolescent hauria de pensar, en lloc de pensar tot el temps en com de difícil seria la vida adulta amb la seva deformitat. Ulrich té una nova esperança per a una vida plena i productiva, ¡igual que els seus germans i germanes!