Una estrella de TV a bordPer a molts dels nostres pacients, la curació de la seva condició física pot ser només una part del seu camí cap a la recuperació. Una altra part important és ajudar a restaurar la seva autoestima i ajudar a la seva esperança per al futur. Els nostres infermers i la resta del personal mèdic posen el seu granet de sorra per encoratjar als nostres pacients, però també reben ajuda dels capellans de l’hospital.

Gairebé tots els nostres capellans hospitalaris provenen de les regions en què estem treballant i encara que alguns treballen durant anys a bord navegant d’un país a un altre, uns altres són locals que provenen del país específic en què es troba el vaixell. A causa de que parlen els idiomes locals, estan en millors condicions per aconsellar i donar suport als nostres pacients, el que ajuda a accelerar la seva recuperació física i emocional.

L’any passat a Benín, Fidèle Kossou va treballar com a capellà, però molts dels que treballaven amb ella ni tan sols sabien que és periodista, redactora en cap d’un programa d’arts televisives ni que està treballant en un documental sobre el sistema de justícia.

“Molts pacients han viscut durant anys amb grans deformitats”, diu Fidèle. “Han estat rebutjats per la societat. Ningú vol ser el seu amic, passar temps amb ells… ni tan sols per somriure!”. Així que Fidèle i els altres capellans dediquen un temps a conèixer als pacients abans i després de la cirurgia. “Vaig aprendre a l’Esperança d’Àfrica, que les persones necessiten algú que les escolti”, diu, “hi ha tantes persones que realment necessiten amor…”