Salvar la vida d’un nadó

T’agradaria saber com podem salvar la vida de milers de nadons cada any en una sola nació africana? L’entrenament de reanimació neonatal, dut a terme cada any per l’equip de l’Esperança d’Àfrica, ajuda al personal mèdic local a estar preparat i llest per salvar milers de nadons nounats que en cas contrari es perdrien.

El millor d’aquest curs de capacitació és que, fins i tot després que el vaixell marxi, el personal mèdic local pot seguir salvant milers de vides més any rere any. En 2014, “Laerdal Global Health”, una ONG que treballa per salvar els nadons a tot el món, va brindar a Naus d’Esperança dos kits complets de capacitació.

Els kits Neo-Natalie, brillantment dissenyats, inclouen eines d’aprenentatge crucials, com màscares respiratòries, estetoscopis i xeringues simulades. El ninot real en cada kit és un ajudant d’ensenyament inavaluable. Es pot col·locar una bomba per fer que Neo-Natalie “respiri” i donar-li un “pols” que es pot revisar a través del cordó umbilical o utilitzant un estetoscopi. El tòrax s’eleva visiblement i permet als alumnes practicar compressions toràciques, que en fer clic vol dir que s’està fent amb la pressió correcta.

El curs de capacitació dura dos dies molt intensos i una gran part d’aquesta capacitació és teòrica, de manera que els infermers i llevadores locals poden avaluar ràpidament qualsevol dificultat que pugui tenir un nadó. Després, els ninots d’entrenament els permeten practicar com reaccionarien en escenaris de la vida real perquè quan s’enfrontin a situacions reals puguin reaccionar amb confiança i de manera adequada.

Ens ajudaràs a salvar la vida d’un nadó avui?