Noves cames i noves sabates

Nawar estava aprenent a caminar de nou després d’una operació reeixida per redreçar les seves cames arquejades, quan la fisioterapeuta Michelle Pullen, de Sud-àfrica, va notar que estava tenint problemes per caminar bé amb el peu esquerre. Al país natal de Michelle, ella podria haver demanat unes sabates de pròtesis per a Nawar, però a Benín, Àfrica Occidental, no hi havia cap lloc on poguessin fer-les.

Nawar amb el fuster del buc Michael Jones

Volent assegurar que la seva pacient rebés el millor tractament, Michelle va parlar amb Michael Jones, d’Austràlia, un dels fusters del vaixell, per veure si podia ajudar-la. Va agafar la sabata esquerra de Nawar i la va modificar segons les especificacions de Michelle. Després, la va pintar del mateix negre perquè coincidís amb l’altra, i quasi no es notava que portava una sabata ortopèdica.

Michael Jones – Fuster en el buc hospital Esperança de Àfrica

Nawar no podia creure que Michael hagués fet això per ajudar-la, i a ella li encantaven les seves sabates noves. De fet, quan es va adonar del bé que podia caminar amb elles, va tornar l’endemà amb altres dos parells de sabates per preguntar-li a Michael si podia modificar-les. Així que, fins i tot els nostres fusters, de vegades tenen l’oportunitat d’ajudar directament a un pacient. Per descomptat, l’enorme somriure a la cara de Nawar era tota la recompensa que Michael necessitava per la feina extra!