Reduint els traumatismes

La qualitat del diagnòstic inicial i el tractament dels pacients amb traumatismes és vital per a un bon resultat. Desafortunadament, el tractament rebut per molts pacients en nacions en vies de desenvolupament està sovint per sota de la paritat, perquè el personal mèdic no ha rebut entrenament suficient i actualitzat.

L’equip del programa mèdic de capacitació de l’Esperança d’Àfrica, està treballant per canviar això mitjançant l’execució de cursos sobre l’atenció primària en cas de traumatisme per al personal mèdic dels hospitals locals, que desenvolupen i perfeccionen les seves habilitats per diagnosticar eficaçment i tractar els pacients amb traumatismes.

L’esperança és que en el futur puguem veure menys pacients que necessiten cirurgia invasiva, perquè la majoria d’ells haurà rebut el tractament correcte quan es lesionin per primera vegada, i ja hauran fet una recuperació completa, eliminant la necessitat de futures cirurgies.

La gent sempre diu que “prevenir és millor que curar”, però en molts casos de traumatismes, aplicar la cura correcta és en realitat la medicina preventiva, ja que evita la necessitat d’un llarg període de recuperació, o cirurgia “invasiva” més tard, per restaurar la mobilitat del pacient.