Restaurant la vista a una altra generació

El futur de Jacques (9), Marie-Grace (6) i Elodie (3), els tres fills d’Amina, no pintava massa bé degut a que els tres van patir de cataractes que van afectar la seva vista. La seva mare Amina havia lluitat amb aquesta discapacitat fins que tenia tretze anys, quan va rebre una cirurgia de cataracta gratis a l’Anastasis, de Naus d’Esperança, quinze anys abans.

Amina, Elodie, Marie-Grace, Jacques

Jacques, Marie-Grace i Elodie eren uns nens molt simpàtics i juganers malgrat la seva discapacitat. Deixant de banda a alguns nens que es reien d’ells de vegades, realment no tenien idea del difícil que seria la vida més tard. No obstant això, Amina sabia molt bé el difícil que seria per a ells si no rebien ajuda, havent sofert cataractes fins als 13 anys.

Jacques, Marie-Grace, Elodie

Leonard i Amina estaven desesperats per aconseguir ajuda per als seus fills i pregaven regularment perquè Déu els ajudés a trobar una solució. No tenien ni idea que Naus d’Esperança planejava tornar a Benín. Quan Leonard va descobrir que hi havia un dia de selecció de pacients per a les cirurgies gratuïtes, es va posar molt content, i va agafar als tres amb l’esperança de trobar una cura. Les seves esperances es van esvair quan no van poder ni travessar la porta per la quantitat de gent que hi havia esperant per rebre ajuda.

El següent dia de selecció de pacients, Leonard estava tan decidit a aconseguir ajuda per als seus tres fills que els quatre van dormir tota la nit fora de les portes perquè estiguessin entre els primers a la fila. Aquesta vegada els tres van tenir sort i després d’un examen minuciós i una revisió mèdica, els van donar data perquè els tres anessin a fer-se una cirurgia de cataractes.

Marie-Grace, Elodie, Jacques

Ara els tres fills tenen un futur brillant, i Amina i Leonard realment poden gaudir de la manera com els seus fills estan descobrint tantes coses noves de les que abans no eren conscients. “Mama! Mira l’ocell! Mira l’ocell!”, crida Elodie, de tres anys, d’emoció. Amina té un somriure d’orella a orella mentre mira la seva filla i pensa en el fet que ara tots els seus fills podran anar a l’escola i tenir l’oportunitat d’un futur ple de possibilitats.