Infermers, infermers, infermers

Rose Kargbo va estudiar infermeria a la universitat als Estats Units, després de fugir amb la seva família de Libèria, el seu país natal, durant la guerra civil. El seu pare era metge i la seva major inspiració. La seva compassió i dedicació als seus pacients va mostrar a Rose com cuidar realment a tota la persona i no només a la seva condició mèdica.
Fins i tot durant els seus estudis d’infermeria, quelcom dins de Rose anhelava tornar a l’Àfrica Occidental i ajudar a les persones necessitades. Mentre treballava com a infermera a Califòrnia, es va trobar amb una oportunitat de ser voluntària en el vaixell hospital l’Esperança d’Àfrica en la seva regió natal de l’Àfrica Occidental, i ella va aprofitar l’oportunitat.

Mentre era infermera de sala a Naus d’Esperança, Rose va dir, “Ser capaç de tenir cura a la meva pròpia gent, ser capaç d’aprendre sobre condicions de les que jo no hauria tingut idea als Estats Units és una experiència increïble. Fins i tot amb totes les dificultats, fins i tot amb la manca d’atenció sanitària i infraestructura, hi ha quelcom increïble a la meva llar, a l’Àfrica Occidental. Sempre que sóc aquí, em sento millor, em sento més viva.”

Rose ara està cursant un màster en salut global. Ella continua sent voluntària a Naus d’Esperança i espera tornar algun dia a Libèria. “Vull treballar per millorar el sistema de salut allà. Si realment volem veure que les coses progressen, ha de fer-se des de dins cap a fora”, diu.
Tots nosaltres volem dir un gran “GRÀCIES” a tots els infermers de tot el món que estan marcant una diferència en l’atenció de la salut!