Posa les cames rectes!

Fins ara l’única opció per curar nens com la petita Fatiya que viu a Benín, era una cirurgia agressiva que la gran majoria de famílies al seu país d’origen no es podia permetre. Ara, el personal mèdic local ha estat entrenat per Naus d’Esperança per aplicar el mètode Ponseti, desenvolupat pel Dr. Ignasi Ponsetí Vives de Mallorca, que en molts casos pot eliminar per complet la necessitat de cirurgia.
Naus d’Esperança té com a objectiu no només proporcionar tractament gratuït als pacients en les nacions en vies de desenvolupament, sinó també ajudar a desenvolupar els sistemes de salut locals, de manera que molt després que el vaixell s’hagi anat, el personal mèdic local pot seguir tractant als pacients. Això ha estat així en el cas de Benín, on abans que Naus d’Esperança dirigís un curs de formació Ponseti, no hi havia ningú en tot el país que fos capaç de proporcionar aquest tractament.
El mètode de Ponseti consisteix a aplicar una sèrie de motlles de guix per moure suaument els peus amb el temps de nou a la seva posició correcta. En molts casos, elimina per complet la necessitat de cirurgia i fins i tot en els casos en què encara es necessita cirurgia, la cirurgia necessària és molt més simple i menys invasiva. Ara el futur és molt més brillant per als nens a Benín que pateixen d’aquest defecte congènit comú.