Entrena a l’entrenador

“Els metges i els infermers de Benín coneixen molts dels conceptes més complexos, però hi ha algunes de les últimes tècniques més simples que no se’ls ha ensenyat. Aquestes tècniques tan senzilles poden determinar si algú viu o mor”, diu la infermera neonatal voluntària, Lindsay McCurley.
Naus d’Esperança està treballant per canviar això a Benín! En col·laboració amb la AAGBI (Associació d’Anestesistes de Gran Bretanya i Irlanda del Nord), l’equip de Capacitació Mèdica de Naus d’Esperança (MCB) està duent a terme cursos de capacitació d’entrenadors. Aquests cursos ensenyen als professionals com ensenyar als seus companys mètodes simples que poden reduir en gran manera les taxes de mortalitat de les mares i dels seus bebès als quiròfans.
Un dels majors avantatges d’aquest programa és que creix exponencialment! En primer lloc, un estudiant fa el curs, després es converteixen en un co-entrenador i, finalment, és capaç d’ensenyar a altres pel seu compte i el cicle es repeteix. D’aquesta manera els anestesistes a Benín estan aprenent a aplicar aquests mètodes per salvar vides a través de l’educació entre iguals.
En el nostre curs més recent, sis anestesistes que ja havien estat entrenats, van ensenyar a 25 dels seus companys. Aquests 25 companys seguiran ensenyant aquests mètodes senzills a molts altres. A mesura que aquests cicles continuen, els professionals mèdics d’Àfrica Occidental seguiran millorant l’assistència sanitària als seus propis països.