L’art de restaurar la salut

“Després de la cirurgia, vull ser capaç de fer un vestit complet.” Valerie explica amb confiança. L’adolescent ha passat els dos últims anys com a aprenent de costurera, amb moltes de les seves hores laborals dedicades a l’artesania. Coneix tots els trucs de l’ofici, però les seves cames, inclinades en forma d’arc ample, la ralenteixen, impedint-li aconseguir les seves metes.
Valarie in rehab after getting her casts off.Les cames de Valerie es van corbar després de rebre una injecció de quinina als 4 anys d’edat. Anar a l’hospital per tractar una simple febre, la va deixar amb el que ella temia que seria un problema per a tota la vida. La seva família va perdre la confiança en l’atenció mèdica, i no han tornat a un hospital des d’aquell dia. La seva condició va continuar empitjorant a mesura que creixia.

Valerie va fer tot el que va poder per mantenir-se al dia amb els seus germans i amics quan era petita, però quan va començar a entrenar-se com costurera, la seva condició la va limitar. “Ara, no puc treballar amb els pedals de la màquina de cosir”, explica. El seu somni de fer un vestit de principi a fi, i un dia obrir la seva pròpia botiga va ser frustrat per les seves cames arquejades.
Quan la seva família va sentir parlar de Naus d’Esperança, van decidir donar-li una segona oportunitat a l’atenció mèdica. Farien qualsevol cosa per veure els somnis de Valerie fets realitat. Avui Valerie ha acabat el modelat i la cirurgia. Amb les cames rectes per sostenir-la està ansiosa per aconseguir les seves metes i esperem veure el seu vestit acabat!