Kabir – El orfe cec i coix

Quan era jove a Benín, Àfrica Occidental, Kabir havia après a sobreviure. Quan la poliomielitis li va copejar a una edat primerenca, va perdre l’ús de les seves cames. No obstant això, Kabir no era cec, i encara que havia de gatejar sobre les seves mans i genolls, a través de la brutícia i sobre el terreny aspre, encara podia mantenir un somriure i un riure.
Kabir before surgeryVa descobrir que si posava un parell de corretges sobre les seves mans li feia menys mal arrossegar-se sobre les roques i les pedres. Ell i el seu germà van ser orfes a una edat primerenca i encara que els familiars els van ajudar, realment depenien l’u de l’altre.

Més tard, Kabir va aconseguir moure’s en una espècie de tricicle propulsat a mà i va aconseguir forjar-se una vida raonable amb l’ajuda i l’amorosa cura del seu germà. Després, quan va arribar als 60 anys, va començar a perdre la vista. Finalment, va ser massa per a ell i va perdre l’esperança.
Kabir after surgeryEl seu germà sabia que Kabir necessitava ajuda i va ser quan el va portar a Naus d’Esperança per veure si es podia fer alguna cosa. Una cirurgia de cataracta gratuïta feta possible pels nostres donants personals com tu, els nostres voluntaris i els nostres patrocinadors corporatius que donen els implants, li va retornar la vista a Kabir.

Com és veure de nou després d’anys de foscor? Les paraules no poden descriure-ho, però el riure de Kabir sí. “Puc veure’t! Fins i tot puc veure els teus ulls!”, Exclama, rient com un nen. “Veig a tothom, el paisatge, tot! Estic tan feliç!”