La valentia de les dones provoca canvis

Quan pensem en el naixement d’un nen, solem pensar en alegria i celebració, però per a moltes dones en les nacions en vies de desenvolupament és el començament d’un terrible sofriment. El dolor, la pèrdua d’un nen, el rebuig i la falta de llar són només algunes de les formes en què sofreixen les dones amb fístules obstètriques.
International Women's DayUna simple cirurgia pot canviar tot això! L’any passat, a més de les 339 cirurgies de fístula realitzades, Naus d’Esperança va establir la segona de tan sols dues clíniques de fístula obstètrica a Madagascar. Abans que el vaixell es marxés, la clínica estava totalment equipada amb personal mèdic, principalment entrenats al buc hospital l’Esperança d’Àfrica. El dia a dia també va ser lliurat a la Fundació Lliures de Fístula (Freedom From Fistula Foundation) perquè les dones puguin continuar rebent les cirurgies que necessiten i les cures de seguiment que continuen avui dia.
Women after fistula surgeryL’atenció sanitària de les dones a Madagascar ha millorat i ara passa el mateix a Benín. Una cirurgia simple pot restaurar la salut d’una dona, reconstruir la seva autoestima i permetre que se senti com una persona valuosa de nou. En el dia internacional de la dona, no podem pensar en res millor que celebrar la vida d’aquestes ànimes precioses ajudades pel programa de salut de la dona. La nostra oració és que en el futur, no solament es reconeixerà apropiadament el treball de les dones, sinó també que totes les dones tindran accés a l’atenció bàsica.