El coneixement és poder

Marie sempre va voler estudiar, però abans que s’adonés, ja estava casada i embarassada. Després de perdre al seu primer fill poc després que va néixer, a causa de la falta d’ajuda mèdica, el seu marit i ella van acordar que havia de cursar estudis superiors. Va ser llavors quan va decidir que l’atenció mèdica era el que volia seguir, i va començar a estudiar per ser infermera.

Training with Mercy Ships

“Al meu poble no sempre hi ha un metge disponible per a tots. Després d’experimentar aquesta situació de primera mà amb la pèrdua del meu fill, vaig sentir en el meu cor que volia ser infermera. Per aquesta raó vaig decidir intentar convertir-me en llevadora”.

Mentre Marie estava estudiant, un anunci va arribar a la seva escola demanant infermeres per treballar en la clínica VVF. Marie ràpidament va escriure el seu nom i va ser convidada per a una entrevista. Després de donar a llum al seu segon fill, Naus d’Esperança va convidar a Marie a anar a entrenar-se amb ells.

NUrsing training

“L’entrenament amb Naus d’Esperança va ser especialitzat en fístula obstétrica. L’entrenament amb Naus d’Esperança va ser molt diferent a la meva experiència educativa. A l’institut ho vam estudiar tot: pediatria, medicina general, ho vam estudiar tot… però a l’escola no sabíem com tractar-ho o per què succeïa. Era només una definició. Però quan vaig fer l’entrenament, ho vaig saber. Què és això? Per què succeeix això? Com prevenir això? Vam aprendre com cuidar a les dones que tenen la fístula. Se’ns va proporcionar un gran material de Naus d’Esperança i realment vam aprendre a guarir i prevenir aquestes malalties”.

Marie és una de les moltes infermeres que han tingut l’oportunitat d’entrenar amb el programa de mentoria. Aquestes associacions d’unitat ofereixen una mentoria profunda a tot l’equip, ensenyant i construint conceptes similars i contribuint així a l’enfortiment del sistema de salut. En un entorn multidisciplinari (PUMP), el treball en equip i la comunicació es modelen, la missatgeria és consistent i poden desenvolupar-se relacions més profundes entre un equip més ampli i entre individus, millorant l’oportunitat d’una millora sostinguda.

La nostra esperança és que després que el nostre vaixell surti del port, els professionals mèdics locals, com Marie, puguin continuar proporcionant esperança i curació a través de l’entrenament que han rebut.