Ronaldo és tot somriures

Cuando el dolor de las graves caries alrededor de los dos dientes frontales de Ronaldo se volvió demasiado Quan el dolor de les greus càries al voltant de les dues dents frontals de Ronaldo es va tornar massa visible, es va preocupar que pogués perdre les dents per sempre. Per sort, Ronaldo va seguir l’exemple de la seva germana i va visitar la clínica dental de Naus d’Esperança. La seva germana li va dir: “Vés allí si vols arreglar les teves dents”. “Així que vaig venir a veure el que podien fer. Vaig pensar que les meves dents davanteres em caurien perquè no tinc diners per gastar en un dentista.”

Ronaldo, de 17 anys, és un estudiant, però a l’escola no se li va ensenyar sobre higiene dental. Per aquesta raó, quan li van començar a sortir càries a les seves dents, no tenia ni idea de quina era la causa o com solucionar el problema. “És que de debò que no sé per què les meves dents estan en mal estat, però un dels meus amics va dir que és perquè bec aigua molt calenta i després, aigua molt freda. Sovint ho faig això.” Els pacients no només reben atenció dental a la clínica, sinó que també se’ls ensenya el que han de fer per cuidar de les seves dents.

Dental Clinic

Quan va arribar el moment de veure a un dentista, va ser rebut per Saoul Gamarra Gonzales (Perú). El Dr. Gamarra li va explicar a Ronaldo la gravetat de la seva condició. Les càries es van menjar l’esmalt de les dents davanteres i això va causar una gran infecció que s’estenia des del nervi danyat. Això va provocar que es creés una fístula o divisió en la geniva per sobre de la dent afectada. Es requeria una intervenció immediata. Després de considerar l’edat de Ronaldo, el dentista va decidir dur a terme un tractament de nervi per salvar les seves dents davanteres de l’extracció. També va omplir les altres cavitats.

Ronaldo after dental treatment

A més de la cirurgia, Ronaldo va rebre antibiòtics per controlar la greu infecció de la seva boca. Gràcies al procediment, els antibiòtics i els seus nous coneixements sobre la salut dental, Ronaldo pot anar a graduar-se de l’escola secundària i perseguir el seu somni de convertir-se en un agent de Duanes i Immigració. Ronaldo està molt agraït i espera que el que ha après sobre la cura de les seves dents li permeti mantenir una bona salut dental per a la resta de la seva vida. “No perdré les meves dents quan sigui gran! Gràcies per ajudar-nos en la nostra necessitat!”