Dia de la Salut Mental

Als 21 anys, quan Minette va arribar a l’Esperança d’Àfrica, se li veia clar el Neurofibroma (un tipus de tumor) de 4.3kg que li queia en cascada des del coll fins a la cintura. El que no se li veia de forma tan clara era com el creixement va crear en ella no només una càrrega pesada física, sinó també una càrrega emocional a causa de la vergonya que sentia pel rebuig dels altres tots els dies.
Minette before surgery

Va ser necessària una cirurgia de tres hores per extirpar el tumor, però durant la seva recuperació física l’equip de voluntaris va començar a administrar una gran dosi de primers auxilis psicològics per ajudar a restaurar el seu benestar emocional. El personal mèdic es preocupava per les necessitats físiques de Minette, però també li van mostrar l’amor i la bondat d’una manera que mai abans havia experimentat. Encara més profund que el desig de Minette que el seu tumor fos extirpat, era el seu desig de ser estimada i acceptada pels altres.
El neurofibroma de Minette

Els anys de rebuig van fer difícil per Minette acceptar tanta atenció, per la qual cosa tots els dies a poc a poc els infermers, capellans i altres membres de la tripulació la van cuidar amb afecte d’una manera que li va permetre obrir-se lentament i rebre l’afecte. Al final, va arribar un moment en què Minette va esbossar un gran somriure que aviat es va convertir en quelcom habitual.
Minette after surgery

“Va ser molt bonic veure a una persona passar de tenir tan poca confiança a saber que podia sentir-se segura de si mateixa i saber que era estimada”, diu Julian Stacia, una infermera de la sala i líder de l’equip del programa de Cirurgia Plàstica. “Hi ha tanta llum en els seus ulls ara i es pot veure la felicitat que brilla en Minette.”

L’enfocament holístic de la salut de Naus d’Esperança treballa perquè els pacients quedin restaurats, no només física sinó també emocionalment!