Li va robar la seva salut

Serafine sabia que mai podria donar-se el luxe de pagar perquè li extirpessin el goll. Vivint amb aproximadament $1 al dia que guanyava cuidant les terres de la seva família, no li arribava per permetre’s una cirurgia, no obstant això, encara que van passar 4 dècades, ella mai va perdre l’esperança que algun dia seria guarida.

“L’oració era la meva última esperança; li demanava ajuda a Déu”, va dir Serafine. Per això, quan un dels seus fills va sentir parlar sobre les cirurgies de goll que es realitzaven de forma gratuïta, ella va sentir que les seves oracions havien estat contestades!

Serafine goiter
A Serafine li van extirpar el goll a l’Esperança d’Àfrica. Quan va despertar, el primer que va fer va ser posar-se les mans al coll i es va adonar que era diferent. El gran embalum havia desaparegut i el seu coll va ser restaurat després de 34 llargs anys.

Quan Serafine, de 54 anys, va tornar a la seva aldea, ja no li van tornar a cridar “la dona del gran coll”, sinó que els vilatans es van meravellar de la gairebé irreconeixible “dama d’aspecte juvenil”. Serafine estava feliç d’acceptar el seu nou malnom, així com de la seva salut restaurada.

Sefarine after surgery

A Madagascar, 2.581 pacients van rebre cirurgies gratuïtes per restaurar la seva salut, i això sense incloure als molts altres pacients que continuaran sent guarits en els propers anys pels cirurgians locals que han estat capacitats. L’Esperança d’Àfrica ha atracat a Benín i l’equip de selecció de pacients ja està ocupat avaluant a pacients de goll per restaurar la seva salut i esperança com va ocórrer amb Serafine.