Preparant el camí

En realitat, els preparatius per al desplegament de Naus d’Esperança comencen amb anys d’antelació. Els acords formals estan signats amb el govern i es realitzen molts viatges d’avaluació amb antelació per assegurar que s’entén la situació local i així poder proporcionar el suport més útil per al sistema de salut local.

Advance Team

Durant diversos mesos abans que el buc arribi al seu proper país, un petit grup d’11, que componen l’Equip de Preparació, ha tingut una enorme llista de treball que fer i que ha de ser acabat abans de l’arribada del vaixell. L’equip és responsable de moltes coses, incloent la contractació de traductors i altres treballadors locals, la preparació de campanyes de publicitat perquè la gent sàpiga quines condicions es poden tractar i preparar tot el que és necessari perquè el major buc hospital civil del món pugui arribar i posar-se directament a treballar.

Andrea Valk
Andrea Valk és la directora de l’Equip de Preparació, i des dels 9 anys ella ha sabut que volia estar involucrada en Naus d’Esperança. “La meva mare em va portar a recórrer l’Anastasis (la primera Nau d’Esperança) i immediatament després de visitar-la jo li vaig dir que volia ser infermera i ajudar a la gent al vaixell. Alguna cosa realment em va arribar al cor quan vaig estar a bord i vaig pensar, ‘això és el que vull fer”.

El seu somni és ara una realitat. Va començar treballant com a infermera i el seu paper va canviar quan al 2013 se li va presentar l’oportunitat de convertir-se en la líder de l’Equip de Preparació. Andrea ara passa la major part del seu temps viatjant per tota Àfrica, organitzant els infinits detalls abans de l’arribada de l’Esperança d’Àfrica juntament amb el seu dedicat Equip d’Avançada.

“M’encanta formar part de l’Equip de Preparació, “ va compartir Andrea. “És una gran oportunitat per treballar fora de la nau i conèixer persones al país. M’encanta treballar en els conceptes de tota la nau. És un privilegi poder fer això”.