Hi ha esperança per a Madagascar?

Si recordes que fa gairebé dos anys, quan Naus d’Esperança va arribar al port de Madagascar, el port era una estructura en ruïnes i estava desgastat. Va ser convertit en un centre multiusos funcional. Al que ens referim amb el de centre HOPE (Centre d’Extensió de l’Hospital de Pacients) és a un lloc que proporciona allotjament per als pacients i cuidadors, durant la preparació i la recuperació de la cirurgia, a l’Esperança d’Àfrica. Durant els centenars de cirurgies que es realitzen, el centre HOPE ofereix un ambient segur i net que promou la recuperació efectiva mantenint al mateix temps un fàcil accés a la nau per a l’atenció de seguiment.

Hope Centre

Més de 45.000 persones van ser allotjades al centre HOPE! Durant aquest temps hem vist pacients com la petita i dolça Sambat que va ser capaç de descansar durant la setmana que va durar el seu període de recuperació, la qual cosa era necessària per a la curació adequada. Amb la campanya per arribar a tantes parts de Madagascar com fos possible, aquest edifici era essencial per fer realitat aquesta visió. Sambat i la seva mare vivien molt lluny de la nau i no tenien fons suficients per pagar el transport per fer el viatge d’anada i tornada, però el centre HOPE es va convertir en la seva llar temporal mentre les seves cames arquejades eren guarides després de la cirurgia.

CBSP Team for Madagascar
Els 6 mediadors de la tripulació i 60 tripulants locals de dia van transportar de manera eficient a Sambat i a molts altres pacients d’anada i tornada per proporcionar-los-hi serveis de rehabilitació ambulatòria tants mesos com necessitessin. Això va permetre que hi hagués més espai lliure en la nau perquè altres pacients rebessin una cirurgia.

Igual que en el cas dels quiròfans de l’hospital CHUT, el Programa de Capacitació per a la Construcció de Naus d’Esperança, ha fet possible aquest projecte. Avui dia el centre HOPE està proporcionant un ambient segur i eficaç perquè el personal mèdic local pugui donar tractament als pacients i continuarà proporcionant esperança i sanitat a la població local durant molts més anys.