Dos dies a peu per a ajuda mèdica

Isabelle de 13 anys viu en un poble remot de les muntanyes de Madagascar, on per veure al metge cal primer caminar durant dos dies per un camí de llot. El que va començar com a dolor de queixal aviat es va convertir en un tumor facial gran.

Isabelle before surgery

Per por de contagi els seus professors i companys li deien que ja no era benvinguda a l’escola i altra gent al seu poble li deien coses molt desagradables. Els únics altres nens que jugaven amb ella eren Vaeka de 4 anys i la petita Gina de 2, els únics nens capaços de veure més enllà que l’embalum en la seva cara.

El tumor creixia tan ràpid que Isabelle i la seva família temien per la seva vida i desesperada ella va començar a pregar per un miracle. Un petit radi era l’única connexió directa amb el món de fora, i per sorpresa seva va sortir un anunci que un vaixell estava oferint cirurgies gratuïtes, la família va insistir que fos amb la seva germana gran Lalao per esbrinar si la podien ajudar.

Van arribar a un dia de selecció de pacients amb una mescla d’il·lusió i por. Va ser seleccionada, però havien de realitzar una biòpsia i un TAC (escàner) a bord del vaixell per assegurar que efectivament el tumor era operable. La seva cirurgia va ser ajornada una setmana per l’aproximació d’un cicló tropical, i al final va durar més temps del que s’esperava , per la necessitat de reconstruir la cavitat del seu ull dret, però al final va aconseguir el seu miracle.

Isabelle after surgery

Ara ha tornat al seu poble per recuperar-se i deixar que la seva cara amb el temps recuperi el seu aspecte normal. Finalment podrà complir el seu desig de tornar a l’escola, somiar amb plans per al futur, i gaudir de la vida com qualsevol altre adolescent del seu poble.