Lantosoa, la noia imant!

Quan Lantosoa, amb 14 anys, es va assabentar que podria rebre una cirurgia gratuïta de Naus d’Esperança, es va emocionar moltíssim. La jove adolescent va sofrir de gigantisme en el seu peu dret durant tota la seva vida. Quan va néixer, aquest peu era lleugerament més gran que l’altre, però a mesura que creixia, el peu també ho feia. Als 14 anys, el seu peu era molt gran i molest. Ella somiava amb posar-se sabates que poguessin cabre-li en els dos peus.

WEb1_Lantosao

L’equip de selecció de pacients de Naus d’Esperança va estar a un hospital local en Mahajanga, on viu Lantosoa. Ella va visitar l’hospital i li van concedir la cirurgia. Tot i que estava emocionada, moltes aldees li van advertir que no anés a la nau, ja que dubtaven que aquestes bones intencions fossin realistes i temien que fos una estafa. No obstant això, amb el suport de la seva germana gran i el d’una noia del poble que també havia estat seleccionada per rebre una cirurgia, les tres van emprendre el viatge de dos dies cap a la nau.

WEB2_Lantosao

Quan Lantosoa va arribar al vaixell, tenia molta vergonya, però es va mostrar dolça. Mentre la preparaven per a la cirurgia a la seva sala, una cosa estranya va ocórrer. Els nens van començar a anar al costat del seu llit i a demanar-li que els agafés. Ella els va rebre molt feliç i aviat la van començar a conèixer com “la noia imant”. Els nens acudien al seu llit per jugar o simplement per passar temps amb ella. La seva tendra forma de ser els donava alè als nens abans de les seves cirurgies i durant la seva recuperació. De la mateixa forma que Lantosoa va rebre el regal d’una cirurgia gratuïta, també ella va donar molt als altres pacients a bord. Ella va cuidar dels més petits, els va reconfortar i els hi va donar alegria quan ells més ho necessitaven!

Web3_Lantosoa

Avui, Lantosoa està de tornada a la seva aldea amb el que ella descriu com un peu molt més lleuger. Ara pot fer les coses que li agraden com jugar a la xarranca i saltar a la corda. El seu peu dret encara és una mica més gran que l’esquerre, no obstant això, l’equip de Naus d’Esperança va fer realitat el seu somni de posar-se sabates amb unes sandàlies a mesura que li caben en tots dos peus! Estem molt agraïts que Lantosoa vingués a Naus d’Esperança i donés tanta alegria als altres pacients a bord!

A través de les generoses donacions que molts donen a Naus d’Esperança, podem donar el regal de restaurar vides. Després que els nostres pacients siguin sanats, veiem que moltes vegades ells agafen el regal de la sanitat i continuen donant a través del seu positivisme, bondat i ambició.