La restauració produeix provisió

Una vegada que el buc surti de Madagascar, no tot passarà a l’oblit.
Part de l’enfocament de Naus d’Esperança consisteix a portar esperança i sanitat a les nacions i deixar un llegat que romangui. Això es fa mitjançant projectes acuradament dissenyats, que varien des de simples programes d’un dia, per a les professions de salut locals, fins a cursos intensius de formació pràctica, com les sessions de Tam Lowe, que capacita a les infermeres locals amb el programa de Salut de la Dona.

Connectats a la formació i orientació són projectes que ajuden a les necessitats de la comunitat mèdica local. Un d’aquests projectes és l’actualització de la sala d’operacions al Centre Hospitalari Universitari de Toamasina (CHUT).

theatre Toamasina old
A partir de setembre de 2015, el projecte de renovació es va dur a terme de manera constant durant 3 mesos amb gran èxit. Els quiròfans estaven en males condicions a causa de la falta de manteniment i al clima costaner tan dur de Toamasina.

La renovació va incloure:

• Les reparacions en les parets existents
• L’enrajolat de parets i terra
• Serveis de lampisteria i electricitat
• Sistema de detecció d’incendis
• Sostre de làmina de reemplaçament
• Marcs en portes i finestres
• Sistema de ventilació i aire condicionat
• Pintura exterior i interior

Local hospital Toamasina

Gràcies al treball dedicat pels voluntaris tant de Naus d’Esperança com pels locals, que es van emprar a fons per fer possible aquest projecte, el treball es va completar al desembre de 2015. Avui dia, CHUT compta amb una instal·lació amb la qual pot seguir oferint atenció quirúrgica a la seva comunitat. I el més important és que, al mateix temps que es realitzaven les millores a l’hospital, també els professionals locals estaven rebent entrenament i capacitació!

theatre Toamasina new