La sanitat a través de la música

El petit Jean podria ser el Beethoven del seu petit poble situat en una zona remota fora de Antsirana. Per fer front a la soledat a la qual es va enfrontar quan els altres nens el van rebutjar (a causa d’una condició que li mantenia les cames arquejades en forma d’O), el seu pare li va comprar un petit piano. Jean es va enamorar de la música i va trobar la sanitat mental quan componia cançons.

healing through music 1

Quan Jean va arribar a Naus d’Esperanza, va deixar el seu petit piano a la seva casa amb l’esperança de trobar sanitat física. El que no sabia era que anava a trobar-se envoltat de música al llarg del seu procés de sanitat.

Al vaixell cada matí l’equip de capellania de l’hospital visitava als pacients i utilitzava cançons i música per animar-los! La música parla als pacients a bord d’una forma que sovint les paraules no poden expressar, sense importar l’idioma o la traducció.

healing through music 2

Sabies que la música ha estat científicament aprovada per ajudar en el procés de sanitat?

Quan escoltem música:

• El nostre cervell allibera dopamina, un químic essencial que produeix una sensació de benestar i ajuda al bon funcionament de la salut del sistema nerviós. Té efectes sobre les emocions, la percepció i el moviment.

• El nostre ritme cardíac, la respiració i el pols es veuen afectats fisiològicament segons el Dr. Mike Miller.

• Podem guanyar autoestima, reduir l’ansietat, augmentar la motivació i ajudar a combatre l’insomni i la depressió, segons un estudi realitzat per la Universitat de Stanford.

• Els nostres glòbuls canvien de forma i color, provocant que les cèl·lules malaltes o molt gruixudes se sanin a través del so d’acord a un estudi en l’Acadèmia Tama-Do.

“La música parla del que no es pot expressar, calma la ment i li dóna un descans, sana el cor i el plena, flueix des del cel fins a l’ànima.” – Autor Desconegut.