La sal, és bona?

Al món desenvolupat donem moltes coses per fetes, però és important recordar que hem d’estar agraïts per les petites coses, fins i tot per un simple gra de sal. La sal refinada té un important ingredient afegit -iode-, la qual cosa les nostres glàndules tiroides necessiten per funcionar correctament. A Madagascar la gent utilitza una sal d’origen local; mancada de iode. Això pot donar lloc a problemes de la tiroide, i de vegades fins i tot convertir-se en un goll – un creixement en el desenvolupament de la tiroide.

lalao_goiter_sal_wp1

Mentrestant, a Madagascar, aquest any 41 pacients han rebut tractament i han estat operats de goll de tiroide, amb altres 10 persones programades abans que es completessin les cirurgies generals. Els pacients com Lalao, vénen al vaixell buscant ajuda per als seus problemes de tiroides. Ella ha viscut durant més de 13 anys amb un goll i la seva condició va empitjorar fins a tal punt que no podia girar el cap i tenia dificultats per respirar. Amb el temps, va perdre el seu treball per la seva aparença i no va poder seguir mantenint-se a si mateixa ni a la seva família.

lalao_goiter_sal_wp2

Gràcies a aquesta operació relativament simple, Lalao ha canviat de forma radical i ara s’està preparant per tornar a la seva aldea i ensenyar-li a la seva família el seu nou aspecte i la seva recuperació! Lalao està molt agraïda per la seva operació gratuïta que Naus d’Esperanza li va proporcionar i mai oblidarà tot el que han fet per ella.

lalao_goiter_sal_wp3