Les coses es compliquen

Reparar un llavi leporí en un país en vies de desenvolupament té les seves complicacions. Les dificultats logístiques es poden superar en part gràcies a l’ús del vaixell hospital, que permet portar tot el necessari per operar sota condicions òptimes, i donar als cirurgians i personal mèdic local una visió de com podrien realitzar cirurgies segures.

infant_feeding_program

Però després hi ha altres obstacles que no són comuns al nostre país i que requereixen solucions a mesura per ajudar a aquesta gent desesperada. Un d’ells és la malnutrició severa que pateixen molts dels nadons amb llavi leporí que ens arribin al vaixell hospital, i que per solucionar-ho requereix unes quantes setmanes de cura personalitzada pel nostre dietista/nutricionista, perquè arribin a tenir suficient força per superar una intervenció quirúrgica.

Un altre dels problemes que afecta a les persones més grans, solament als països en vies de desenvolupament, és el fet d’arribar a començar a parlar quan encara pateixen d’un llavi leporí. En la majoria dels països desenvolupats s’operen als nadons amb llavi leporí en el primer any de vida, però als països en vies de desenvolupament hi ha molts que no tenen accés a la cirurgia. Quan per fi reben una cirurgia reparadora (hem operat gent des de nadons fins a avis), moltes vegades els que no són nadons requereixen ajuda per poder parlar bé.

lily_elizabeth_madagascar

A Madagascar hem entrenat a Lily per realitzar aquest treball tan important, ensenyant a aquests pacients que ja no són nadons com parlar bé. Lily és una dels centenars d’empleats locals que treballa colze a colze amb la nostra tripulació voluntària per ajudar al seu propi poble. Com Lily parla Malgache pot ensenyar a la seva gent de forma natural el seu propi idioma, cosa que és impossible per a la nostra tripulació.

lily_clementine_madagascar

Emprant a gent local té molts avantatges com:

1) La mà d’obra extra permet ajudar a més gent necessitada en menys temps.

2) Les habilitats que se’ls ensenyen les poden seguir utilitzant molt després que se’n va el vaixell.

3) Ajuda una mica a l’economia local pagant-los un sou normal per al seu país.

4) Ells ens ajuden a ser més culturalment rellevants i fer sentir més tranquils als nostres beneficiaris.