Una rossa molt hospitalària

Molta gent pensa que per fer el voluntariat a Àfrica a bord del nostre vaixell hospital Esperança d’Àfrica cal ser metge, o infermera, o alguna cosa relacionada amb la medicina, quan en realitat més de 60% de la tripulació està composta per persones que treballen fora del departament mèdic. Tabita de països baixos és una d’aquestes tripulants que fa possible el treball d’equip mèdic i tots els altres a bord. Ella és cap del departament d’hospitalitat que, a part d’altres coses, rep cada nou tripulant quan arriba al vaixell i els ajuda a acomodar-se a bord.

A l’arribada normalment tenen un berenar o un menjar preparat per als nous tripulants, els ensenyen les seves cabines, i quan han descansat una mica, els dóna una visita guiada pel vaixell, orientant-los sobretot el logístic a bord. Tabita sap que el més ràpid es que els nous tripulants es puguin sentir com a casa, així podran desenvolupar millor els seu propis treballs i així contribueix a l’eficàcia de tots els programes humanitaris. Després en el seu temps lliure li agrada visitar projectes fora del vaixell i donar un cop de mà fins i tot pintant parets o jugant amb els nens locals.