El cor trencat

L’altre dia un equip del nostre vaixell hospital va volar amb avió, gràcies a una ONG col·laboradora anomenada MAF, fins a un poble molt remot anomenat Bekodoka a la zona nord-oest de Madagascar. És un poble tan remot que per arribar per terra triga set dies. Van anar a buscar a una  jove amb un tumor facial “benigne” que per pura grandària perillava la seva vida. Per al nostre equip va ser molt dur assabentar-se en arribar, que el tumor havia crescut molt ràpid últimament i fa uns dies la jove ja havia mort. A set dies caminant de les cures mèdiques més properes no va haver-hi res que la seva família podia fer per ajudar-la.

Encara que és molt trist, és un sol exemple de l’angoixa que sofreixen moltes famílies cada dia als països en vies de desenvolupament i la raó per la qual estem lluitant per portar la cirurgia essencial a les zones més necessitades. Hi ha milers de persones en la mateixa situació que necessiten la nostra ajuda. Afortunadament hi havia tres pacients més que el nostre equip si ha pogut recollir i portar al vaixell per a una cirurgia gratuïta, però ens fa pols pensar en els altres als quals no arribem a temps. Hem d’esforçar-nos més.

Ens dones un cop de mà?

Donar ara!