De la traducció a la medicina

web2_biomed

Emmanuel sempre va voler ser metge, però com la majoria de la gent al seu país natal de Benín, no va tenir l’oportunitat d’anar a la universitat. L’any 2009, quan el vaixell hospital Esperança d’Àfrica estava al seu país, va ser la seva mare que el va animar a sol·licitar un lloc com a traductor. Treballant a la clínica dental durant la campanya de Benín i també l’any següent al país veí Togo, Emmanuel es va frustrar amb uns equips dentals que no funcionaven com cal i va demanar permís per portar els manuals a casa.

Aviat va trobar els problemes i va fer els ajustos necessaris perquè funcionesin de meravella. El cap de la clínica dental Dr. Tvedt es va adonar que era àgil amb el manteniment d’equips mèdics i va presentar a Emmanuel a Tony, el cap del grup de manteniment d’electromedicina del vaixell, l’equip del qual té la responsabilitat d’assegurar el bon funcionament de tots els equips mèdics a bord. A Emmanuel li fascinava el treball de Tony i de seguida es va posar a estudiar tot quant podia sobre aquesta àrea.

web1_biomed

Al final l’any 2013 Emmanuel va enrolar com a tripulant del vaixell en un lloc de tècnic de d’electromedicina i des de llavors pren molt de debò el seu treball revisar, mantenir i reparar els equips mèdics, tant dins com fora del quiròfan. “M’encanta el que faig”, explica Emmanuel “És una gran responsabilitat i un privilegi poder recolzar al treball de l’equip mèdic d’aquesta manera. Estic molt content que la meva mare em va empènyer a fer-ho”. (I nosaltres també).