Un cuidador amb 5 anys

Unido té cinc anys i és un nen adorable i pensem que sería molt més juganer i entremaliat si no fora per l’enorme responsabilitat que porta sobre les seves espatlles. El seu pare William porta ja 2 anys cec per cataractes bilaterals causades per la diabetis. Cada vegada que el seu pare ha d’anar a algun lloc o fer alguna cosa, Unido ha d’estar allà per ajudar-lo, ja que en una nació en vies de desenvolupament com és Madagascar, no esta gens adaptat per als invidents i hi ha tot tipus de perills per tot arreu.

web1

Ja que Unido ha d’ajudar al seu pare amb tanta freqüència perd moltes classes, la qual cosa va a fer que la vida d’Unido com a adult sigui molt difícil en un país on la taxa de desocupació és extremadament elevada. William havia trobat a un oftalmòleg a Madagascar qui podria ajudar-li recuperar la vista, però li costaria un any de salari i no hi havia forma que pogués pagar-se tal despesa en tota la seva vida.

Un dia, un amic li va parlar al pare d’Unido sobre un vaixell que havia vingut a proporcionar cirurgies gratuïtes per a persones que no podien pagar-lo de cap manera. Unido va guiar al seu pare fins al centre de revisió mèdica, i allí el doctor que va examinar els seus ulls els va dir que podrien operar els ulls de William i que podria tornar a veure. El dia després de la seva cirurgia va arribar una hora tard a la seva cita mèdica perquè havia entès malament on havien d’anar.

William es va asseure molt quiet mentre li treien les benes i li netejaven els ulls mentre la seva esposa i fill miraven atentament. Al principi simplement estava assegut, sense moure’s, mentre tots a l’habitació ho miraven i es preguntaven si podria veure. I llavors, de sobte, va exclamar: “Puc veure al meu fill!”

Tots a l’habitació van començar a aplaudir alhora que deixaven anar un sospir d’alleujament. La infermera va caminar fins a l’altre costat de l’habitació i alçant la mà li va preguntar quants dits li estava mostrant. “Dos”, va dir sense titubejar. Quan per fi van examinar la seva vista, van descobrir que era gairebé perfecta.

web2

Una vegada que William va poder veure de nou no va malgastar ni un moment a tornar a posar la seva vida en ordre. Tots els dies enviava a Unido al col·legi, i quan va poder veure amb els seus propis ulls el terrible estat en què es trobava la barraca en la qual la seva família havia estat vivint, va construir una nova casa. I després, fins i tot es va treure el seu permís de conduir per poder treballar i guanyar diners per mantenir a la seva família.

web3