Corregir la injustícia

Una simple intervenció per reparar una hèrnia de l’engonal és tot el que impedeix que la petita Cecelia compleixi un dels seus somnis, muntar en bici. Aquesta nena malgaix tan maca de 10 anys, no pot fer moviments bruscs i ha de controlar la quantitat de líquid que ingereix per causa de l’hèrnia que pressiona la seva bufeta.

web1

En lloc de poder córrer i ballar com les altres nenes de la seva edat, ha de conformar-se amb caminar a pas lent, i tot perquè injustament, ha nascut en un país en vies de desenvolupament, on no té accés a una simple cirurgia d’hèrnia.

Afortunadament ara aquesta injustícia ja s’ha pogut corregir a bord del buc hospital Esperanza d’Àfrica. És una cirurgia bastant senzilla i Cecelia només va passar 2 nits a l’hospital de bord. Uns 10 dies més recuperant-se en l’hostal que el vaixell havia construït en terra per als pacients d’altres zones del país, i ja estava llista per emprendre el viatge de tornada a casa.

Cecelia ,ens va explicar que li havia agradat la seva estada en el vaixell. Va fer que tota la sala explotés amb riallades quan va dir que tenia moltes ganes de tornar a l’escola i explicar als seus companys com havia passat les seves “vacances” en un vaixell. L’únic era que va trobar a faltar a la seva millor amiga Àngela, però la nina de punt que li havien regalat en el vaixell a la qual Cecelia havia posat el nom de Julia li va fer companyia.

web2

Ara Cecilia ha tornat a la seva casa i a l’escola i podrà realitzar el seu somni de muntar amb bici, però hi ha molt nens més que encara no tenen accés a les cirurgies que necessitin i per això hem de seguir treballant per proveir cirurgies gratuïtes en aquests països de tanta necessitat. Mentrestant hem de seguir treballant amb els serveis mèdics locals per entrenar-los i aconseguir la infraestructura que necessitin per realitzar aquestes cirurgies ells mateixos.

Podries ajudar-nos a ajudar al buc a més nens? Donar ara!