Una mare en dificultats

El petit Tahiry de 5 anys no pot caminar més que alguns passos sense caure. Té les cames arquejades i el peu dret girat cap a dins i no pot anar a escola. El Peu Equinovar (o peu zambo) és un defecte de naixement que afecta al uns 200,000 nadons a l’any, al volant del món, i el 80% d’ells neixen en països on la cirurgia no existeix, o la família no tenen els mitjans per pagar un. La seva mare no sabia què fer per ajudar al seu fill, fins que un dia la seva tieta va explicar a la mare de Tahiry que existia un vaixell hospital que tornaria a Madagascar en unes poques setmanes per ajudar a nens com Tahiry.

Enews_1510d_tahiry_web

Com qualsevol mare en la seva situació estava desesperada, va viatjar fins a Antananarivo i allà va buscar algú que cuidés del seu fill, mentre ella feia cua un des de 24 hores abans que s’obrissin les portes, per al primer dia d’avaluació de pacients. Havia d’assegurar que Tahiry tingués l’oportunitat de ser guarit i quan ja per fi el seu fill tenia cita per a una cirurgia gratuïta, es va desplomar plorant amb alegria i alleujament. Mentre llegeixes això el petit Tahiry ja està recuperant-se a la sala de l’hospital a bord de buc amb la seva mare al seu costat, alegre perquè el seu fill ja no passarà la vida amb una discapacitat impossible de superar.