L’aliança G4 i cirurgia essencial per a tots

Pels quals vivim en països desenvolupats una malaltia o accident greu que requereix cirurgia normalment ens produeix bastant angoixa, pensant a haver d’entrar en el quiròfan. Però pots imaginar-te com seria si visquéssim en un país en vies de desenvolupament i no tinguéssim forma d’aconseguir la cirurgia que ens salvaria la vida?

G4logo email y web

Al maig les OMS ha publicat un comunicat reconeixent que la cirurgia essencial i urgent forma part dels serveis mèdics bàsics i deuria estar disponible per a tots els ciutadans del món. Ara toca aconseguir que incloguin metes concretes en els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni de les Nacions Unides. Mentrestant els membres de la G4 segueixen treballant pel seu compte per millorar la situació.

En el seu segon any a Madagascar Naus d’Esperanza ha intensificat l’entrenament en totes aquestes àrees. S’està realitzant diversos cursos per a cirurgians, anestesiòlegs i altres professionals mèdics en línia amb les metes de l’Aliança G4 incloent cursos en:

1) Tècniques millorades en avaluació i tractament de pacients de trauma

2) Habilitats quirúrgiques essencials

3) Tècniques millorades per a l’aplicació d’anestèsia pediàtrica (reduint riscos)

4) Tècniques millorades per a l’aplicació d’anestèsia per a pacients d’obstetrícia

5) Equips d’intervenció quirúrgica per la fístula obstètrica

6) Equips d’intervenció per a casos maxil·lofacials, ortopèdics i cirurgia general.

web 2

Els últims dos són especialment interessants perquè utilitzen un equip del vaixell per formar tot un equip quirúrgic local, en com millor les seves tècniques per reduir riscos i obtenir resultats millors.