Un òptic noruec a Àfrica

pic2_web

Per tercera vegada Therese Lovund de Alesund, Noruega ha viatjat gairebé 10,000km en cerca de cecs para restaura’ls la vista. A Noruega treballa com a òptica però quan està en Àfrica i hi ha els dies de selecció de pacients, el seu treball principal és buscar, entre els milers de persones esperant, els que podrien rebre la vista amb una cirurgia de cataracta.

pic3_email

Therese s’emociona quan li pregunten què és el que més l’impressiona, diu que el millor és quan veu als pacients amb la vista recuperada i una nova esperança per a la vida, i el pitjor és quan veu a pacients que necessitin un trasplantament de còrnia, sabent que aquesta cirurgia no es pot proporcionar allí. Comenta Therese; “Cal enfocar en el positiu, en la gent que si hem pogut ajudar, i això fa que tot l’esforç valgui la pena”.