Transformant el món en parella

Frank i Cathleen es van conèixer fa anys en el treball, es van enamorar i es van casar. Ara no treballen junts com abans i moltes vegades se senten atabalats amb el ritme que exigeixen els seus treballs als Estats Units. Una vegada a l’any s’escapen de la rutina i agafen un vol fins a Àfrica per treballar junts de nou, recarregar les seves bateries i alhora transformar vides de persones molt necessitades.

haydon_web2_sm

Diu Cathleen; “Ja fa sis anys que venim, però el primer any que vam venir per col·laborar va ser el més difícil. Arribem amb la idea que estàvem portant tots els nostres coneixements per salvar a la gent africana, i després ens vam adonar que nosaltres havíem après tant o més del que havíem aportat.”

“Per a nosaltres l’ambient en el vaixell ens va ajudar tornar a connectar amb els pacients i veure’ls com a persones. Aquí es valora la persona i el tracte humà igual com la intervenció mèdica. El tracte amb els individus a un nivell més profund ens va ajudar a connectar amb les arrels de la medicina, molt lluny de la fredor que existeix avui dia en la medicina moderna per la pressió del temps”, va explicar Cathleen.

haydon_web3_sm

Frank ara és el cirurgià principal del programa de cirurgia ortopèdic del vaixell i comenta; “ho que a mi és el més bonic i que em fa tornar any rere any, és poder veure amb els meus propis ulls la transformació, especialment dels nens, durant la seva estada a l’hospital a bord. Arriben amb el rostre inclinat fins a terra per vergonya de les seves condicions mèdiques, però a poc a poc es transformen i surten de l’hospital canviats, no solament físicament, però també les expressions en les seves cares, es transformen i surten amb alegria i esperança per a la vida que no van tenir quan van entrar per la porta. És molt gratificant!”.