104 somriures arreglats

Segons l’OMS, un de cada 700 nens neix amb un llavi partit i/o una fissura palatina. Als països més desenvolupats la gran majoria dels nens reben una cirurgia abans de complir un any. Però als països en vies de desenvolupament la majoria no tenen accés a aquesta cirurgia tan rutinària al nostre país.

extra_web_sm

Per 104 persones a Madagascar (majorment nens però alguns no tan nens també) el fet de rebre una cirurgia Maxil·lofacial gratuïta a bord del vaixell hospital Esperança d’Àfrica significa que han deixat d’haver d’avergonyir-se pels seus somriures bonics! Aquí tenim uns exemples:

Francina:

Francina_sm

La mare de la petita Francina havia fet un esforç tremend durant 7 mesos per alimentar al seu bebè que no podia alletar de forma natural pel seu llavi partit i fissura palatina. La seva mama va viatjar durant 18 hores per arribar al vaixell i el seu Francina estava tan desnodrida que van haver de posar-la en un programa especial d’alimentació fins que tingués suficient força per suportar la cirurgia.

Banay:

banay_sm

Durant 12 anys Banay va sofrir les burles i el rebuig de gairebé tots al seu al voltant a causa de la seva deformitat física. Va haver de viatjar durant 2 dies per arribar al vaixell des del seu poble natal de Mahajanga. Ara amb la seva cara nova podrà aconseguir dues dels seus majors desitjos en la vida: 1) Banyar-se en el mar, 2) Assistir a l’escola per primera vegada en la seva vida!