Una vida petita en perill

No puc imaginar la sensació d’impotència d’una mare de tres fills petits que lluita per posar menjar en la taula, quan es troba que el seu nen major de 8 anys podria recuperar una vida normal a través d’una cirurgia senzilla d’hèrnia, però que mai podria pagar.

La mare de Cardo del poble de Toliara a Madagascar es trobava en aquesta situació des de fa anys i el pobre vivia com un reclús sense poder anar a escola o sortir a jugar amb els seus amiguets. Això era fins que un dia la seva mama va escoltar en la ràdio que un equip mèdic del vaixell hospital vindria al seu poble per seleccionar pacients per rebre una cirurgia gratuïta a bord del vaixell hospital Esperanza d’Àfrica.

cardo_3

La seva mare gairebé no podia creure el que estava escoltant i encara menys quan després d’hores esperant en una cua enorme, però va arribar el moment en què el seu fill va rebre una targeta amb la data per acudir al vaixell hospital i rebre una cirurgia gratuïta.

El curiós de Cardo és que no tenia por dels metges, com la majoria dels altres nens tenen al principi. Era com que desitjava tant canviar la seva vida, que quan la seva mare li va dir que es baixés els pantalons per ensenyar-li al metge la seva hèrnia, ho va fer immediatament sense objeccions. La gent present a la sala en aquest moment somreia en veure la valentia d’aquest petitó de 8 anys.

Després de la cirurgia i uns dies de recuperació el rostre del petit Cardo va començar a transformar-se. Començava a somriure, jugar, riure’s molt i fer totes les entremaliadures normals d’un nen de la seva edat. El seu oncle Ernest, que li havia acompanyat al vaixell perquè la seva mare havia de cuidar a les seves 2 filles menors, estava tan alleujat en veure-li córrer i muntar en un cotxet que hi havia en l’hostal del vaixell on Cardo va acabar la seva recuperació.cardo_2

Però per a nosaltres la millor recompensa de tot l’esforç és veure el somriure en la cara d’aquest nen tan maco i pensar que ara podrà anar a escola i tenir moltes més oportunitats en la vida.