Santa es crema

S’ha aconseguit molt en les últimes dècades als països desenvolupats amb els programes dissenyats per reduir la taxa d’accidents domèstics afectant als nostres nens.

Però als països en vies de desenvolupament on la majoria de les cases no tenen electricitat i cuinen en la part exterior de la casa amb foc obert no hi ha barreres físiques per protegir als nens dels perills del foc i dels aliments calents que es cuinen en ells.

santa

Els pares intenten tot el possible de vigilar-los, però és massa fàcil quan han d’ocupar-se de d’altres coses, abans que de notar que un nen s’apropa massa al foc. La petita Santa (el seu nom real és Tsantaniaina però li han donat el sobrenom de Santa) es va cremar en un d’aquests accidents domèstics i com la seva família no tenia accés a cures mèdiques i quan la cremada es va sanar, una contractura de la pell li va fer perdre una gran part del moviment del seu coll.
La seva mare gairebé havia perdut l’esperança que algun dia la seva filla recuperaria l’ús del seu coll, quan Santa va assistir a un dia de selecció de pacients realitzat per l’equip mèdic de buc hospital Esperanza d’Àfrica, la seva mare intentava ser forta però quan unes setmanes després van portar a la seva filla al quiròfan va trencar a plorar i una de les infermeres de l’hospital va haver d’abraçar-la durant una bona estona per clamar-la.
Després de la cirurgia, tant la nena com la mare van haver de ser tractats tant físicament com emocionalment i va ser bonic veure com els familiars d’altres pacients a l’hospital la van ajudar veure que el que li havia passat a la seva filla no va ser culpa seva. El vincle d’amor entre mare i filla va ser tan evident durant la recuperació en la planta de l’hospital.

jammeh

Noel una infermera dels Estats Units va haver de ser molt enginyosa per aconseguir que prengués ella la seva medicació. La recuperació d’aquest tipus de cirurgia és bastant dolorosa al principi, i com a Santa no li agradava el sabor de la medicació, van haver d’amagar-la en el seu menjar. Un dia Noel la va ficar en un sándwich però la primera mossegada de la petita Santa va ser just en el punt on estava la medicació i va escopir-ho tot, després la infermera va girar per buscar-la en l’altre costat de la planta per renyar-la.Dos mesos més tard Santa va rebre l’alta i ara ha recuperat la mobilitat en el seu coll. La seva mare també s’ha sanat sabent que realment l’accident no va ser culpa seva i que ara la seva filla podria tenir un futur millor.