Amb un tumor de 4,3 kg Minette hauria d’estar morta

Després de més de 15 anys patint el rebuig dels demès i el dolor físic de carregar amb un embalum de 4,3 quilos que se li estén de rere el coll a la cintura, la jove Minette acaba d’experimentar el segon miracle dels seus 21 anys de vida.

El primer va ser sobreviure fins aquesta edat, perquè normalment una neurofibromatosi d’aquesta magnitud ja li hagués tret la vida fa anys.

El segon miracle també ha passat ara al seu país natal, Madagascar, on no trobava qui l’ajudés i mai s’hagués pogut lliurar d’aquest malson. Com la majoria de la població, sent d’una família de pocs recursos, mai hauria pogut ni plantejar-se el viatjar fins un país desenvolupat on rebre una cirurgia per treure’s el tumor.

Però en lloc d’haver de viatjar a un hospital modern en un altre país, el miracle que ella mai hauria imaginat fou que l’hospital d’última generació viatjaria fins ella, a bord d’un vaixell tripulat per més de 400 voluntaris disposats a ajudar a persones necessitades com ella.

Després de la cirurgia la cara de Minette es va transformar. Al treure-li el pes físic i emocional, li va aparèixer un bonic somriure i unes rialles més pròpies d’una jove de 21 anys. Durant el seu temps de recuperació també ha après a relacionar-se amb els altres en un ambient segur.

Ara li ha estat donada l’alta mèdica però segueix gaudint de la companyia dels altres a l’alberg pre i post operatori mentre espera que operin el seu pare, qui també pateix d’una neurofibromatosi, encara que molt menor. Quan arribi el dia de tornar al seu poble, la vida d’aquesta família no tornarà a ser igual. Gràcies per ajudar-nos a portar salut i futur a gent com Minette.