Rajo demana peus rectes als Reis

El petit Rajo de 4 anys de Madagascar és molt mico. Quan et mira amb aquests ulls grans i et delecta amb el seu somriure entremaliat el teu cor es desfà. Però els altres nens i molts dels adults del seu poble no es fixaven en el seu bell rostre.

Tot el que veien era el seu defecte de naixement. Un peu zambo que per a ell era una dificultat a l’hora de caminar i per a ells ho convertia en un maleït nen petit i coix amb el qual no volien tenir gens que veure.

Per Rajo la seva discapacitat no era tant un impediment físic sinó més aviat social. Ell només volia jugar amb els altres nens del seu llogaret, però la majoria de les vegades li deien: “no pots jugar amb un peu com aquest”. Les joguines són escasses a Madagascar, així que la majoria dels nens han d’inventar-se jocs junts usant pals, pedres i qualsevol cosa que trobin per aquí, però si els altres nens no et deixen jugar amb ells, la vida és molt difícil!

Igual que qualsevol altre nen de 4 anys, Rajo creia que el seu pare podia fer qualsevol cosa! Així que en lloc de demanar-li al seu pare un cotxet de joguina o una pilota de futbol, li va dir “Per favor, papà, arregla’m els peus!”. Tojo plorava mentre mirava al seu fill de 4 anys demanant-li alguna cosa que cap nen hauria d’haver de demanar! Tojo no s’atrevia a dir-li que no i trencar-li el cor al seu petit fill que tant estimava, així que li va respondre: “Papa trobarà una manera d’arreglar-ho”.

Tojo ho va intentar per tots els mitjans, li va pregar a familiars, amics i fins i tot a desconeguts perquè li ajudessin, però no hi havia forma que pogués reunir els diners suficients per pagar els 300€ (més d’un any de salari) que costava la cirurgia que realitzaven en un hospital local.

Llavors, un dimarts a la nit, Tojo va escoltar en la ràdio que un buc hospital havia arribat a Toamasina proporcionant cirurgies gratuïtes i a les 6 del matí següent ja estaven esperant en una llarga fila per veure si Rajo podria ser ajudat! Tan sol unes setmanes després, *Rajo va obtenir la seva cirurgia i va començar el procés de rehabilitació assistint a cada sessió amb el seu bonic somriure que transmet alegria a tot el que se li creui per davant. 

.

En una de les seves sessions de rehabilitació, Rajo va ser vist portant una camisa molt apropiada, que deia: “SÓC EL CAMPIÓ ESTAVELLA DE PAPÀ” però Tojo també mereix una samarreta que digui: “SÓC EL CAMPIÓ ESTAVELLA DEL MEU FILL”.