Li va arrencar el nas

El 1998, Paul, de la República del Congo, amb quinze anys fugia amb la seva àvia sobre les seves esquenes per allunyar-se dels rebels que havien envaït el seu poble, quan va escoltar una forta explosió en la distància, va sentir un dolor agut i es va desmaiar.

Un mes més tard, Paul es va despertar a l’Hospital Mbandza Nduaja. No sabia com havia arribat allà, però sabia que tenia sort d’estar viu. Respecte a la seva pobra àvia, a la qual havia intentat salvar desesperadament, no ho va aconseguir.

paul

El projectil del morter que els va colpejar, va arrasar amb la meitat de la cara de Paul, incloent el seu nas. Els seus pòmuls s’havien enfonsat i era com si tingués un forat negre al centre de la seva cara. Durant 16 anys, la majoria de la gent fugia d’ell o el posaven en ridícul a causa del seu aspecte.

Afortunadament, es va trobar amb una senyora encantadora anomenada Sylvanee que va veure més enllà de la forma de la seva cara, enamorant-se de la seva bellesa interior. Es va casar i va tenir 2 fills i 2 filles. Però la vida no és fàcil per a ningú en una nació tan necessitada com ho és la República del Congo i l’aspecte de Paul suposava un obstacle insuperable a l’hora d’aconseguir feina i mantenir la seva creixent família.

 

Un dia, a principis de 2014, es trobava visitant a familiars a la ciutat portuària de Pointe-Noire, quan li van parlar d’un vaixell hospital que estava proporcionant cirurgies gratuïtes. Ell va assistir a la selecció de pacients i se li va donar una data per a la cirurgia. La reparació de la cara de Paul va ser tota una obra de reconstrucció que va requerir una sèrie d’operacions en què els cirurgians van haver de llevar-li una secció de pell del front en forma de “U”, deixant un extrem unit i utilitzant l’altre extrem per construir un nou nas i col·locar-la a la meitat de la seva cara recentment reconstruïda.

Van utilitzar un empelt de pell de la cama per cobrir l’àrea oberta del front, però la secció en forma d’ “U” es va quedar connectada tant al front com al nas durant 21 dies per assegurar un subministrament vital de sang. Una vegada que el nou nas es va adherir bé a la seva cara va ser desconnectat de la resta de la secció de pell que es va col·locar de nou en el seu front.

Paul estava a la lluna quan va veure els resultats! “Tinc una dona que sempre m’ha estimat a mi”, va dir Paul “Després de 16 anys de ser ridiculitzat per ser diferent als altres, puc gaudir d’una vida normal amb la meva dona i els meus 4 fills!” Gràcies a l’equip de voluntaris a bord i a persones com tu que col·laboren, Paul ara té una nova oportunitat a la vida.