La malària li roba l’educació

La majoria de les nenes somien amb créixer per convertir-se en una princesa o tenir una família pròpia. Però per Sandrins de 8 anys, el seu somni és poder anar a l’escola igual que la seva germana bessona. No té una madrastra malvada que li fa quedar-se a casa i fer les tasques ni res d’això, de fet, a la seva mare li encantaria veure-la anar a l’escola cada dia com la seva germana i tenir esperança per al seu futur!

El problema és que Sandrins té una discapacitat i a Madagascar vol dir que la vida no té molt a oferir. Amb 3 anys va tenir malària i se li va donar una injecció de quinina, però alguna cosa va sortir terriblement malament. No sabem si va tenir una reacció a la quinina o si l’agulla no es va netejar bé, però el resultat va ser una deformació del peu i el turmell que li impedeix caminar molt lluny.

On viu no hi ha autobusos escolars, no hi ha cadires de rodes, no hi ha serveis socials ni res que pugui ajudar-la i com la seva família mai podrà reunir els diners per pagar la cirurgia per corregir el peu, ella es limita a seure a casa i ajudar a la seva mare el millor que pot.

Això va ser fins que un dia fa poc, la seva mare es va assabentar que un vaixell hospital ple de voluntaris havia vingut a ajudar a nens com Sandrins. Després que l’equip ortopèdic de Naus d’Esperança examinés el seu peu i declarés que el podrien redreçar, la seva mare va deixar escapar un gran sospir d’alleujament. La seva filla tindria l’oportunitat d’un futur igual que la seva germana!

Sandrins va tenir la seva cirurgia fa unes setmanes i ara està fent rehabilitació perquè aprengui a caminar sobre el seu peu acabat de redreçar. Ens agradaria poder ser-hi per veure els seus preciosos ulls il·luminats i el seu somriure d’orella a orella dibuixada en el seu bell rostre, el dia que finalment pugui aconseguir el seu somni d’anar al col·legi, igual que tots els altres nens de la seva edat!