¡ Lluitant per viure amb només 3 mesos !

Durant els 3 primers mesos de vida de Moami, el teratoma cervical va créixer fins a ser de la mateixa grandària que el seu cap. Estava destinada a morir, ja fora de gana, ja que no podia menjar normal, o d’asfíxia, perquè el tumor no trigaria a obstruir-li la tràquea.

maomi1

Els metges de l’hospital local no comptaven amb les instal·lacions o la capacitació necessària per operar-la, així que la van enviar al seu poble a morir, però la seva mare Perlagie va tenir un somni en el qual va veure a una persona que li va dir que orés i l’ajuda vindria. Quan va arribar a casa al seu poble la seva cunyada li va parlar sobre un buc hospital que li havia guarit d’un problema en els ulls de forma gratuïta.

Van viatjar fins a Pointe- Noire, on estava atracat el buc i després que els metges examinessin a Moami, la van posar al programa d’alimentació infantil especial per ajudar-la a guanyar pes suficient per suportar la cirurgia. Va trigar un mes sencer a aconseguir pes necessari.

maomi1

Els va portar 6 hores extirpar el tumor de 375g (equivalent al 15% del seu pes corporal) i després un altre mes recuperant-se a l’hospital a bord fins que va anar prou fort com per tornar a casa. Durant aquest temps, les infermeres van ensenyar a *Perlagie a alimentar a la seva filla a través d’un tub d’alimentació especial. Al principi tenia por de fer alguna cosa malament, però les infermeres l’animaven amb molta paciència i finalment ho va fer ella sola.

Durant aquest temps, va ocórrer una transformació meravellosa. Abans que se li extirpés el tumor, Moami era un paria al seu poble, on ningú la tocava per por de ser “contaminat”. A mesura que el seu pes va millorar i va agafar força, va ser guanyant vitalitat, igual que altres bebès de la seva edat. Quan per fi va tornar al seu poble, va anar finalment acceptada i estimada per la comunitat igual que qualsevol altre nen!