Entrenament, entrenament, entrenament!

S’han fet molts entrenaments amb els cirurgians i infermeres locals, però hi ha altres cursos, així com l’entrenament tècnic biomèdic.

Sovint, els equips mèdics als hospitals locals a l’Àfrica són una mica antiquats, però tot i així compleixen la seva funció, llevat que es trenquin i ningú sàpiga com arreglar. Perquè no hi ha cap centre de servei local per a aquest tipus d’equips i les peces de recanvi no són fàcils d’aconseguir, per no dir impossible. Si el personal local com a mínim tingués coneixements suficients, podrien arreglar-ho ells mateixos, però no és el cas.


La tripulació del vaixell ensenya a tècnics locals com mantenir l’equip mèdic dels hospitals locals en condicions de funcionament òptimes. Sense l’equip, moltes vegades els cirurgians no serien capaços d’operar, de manera que el treball dels tècnics és un enllaç vital en la cadena per mantenir en funcionament els hospitals locals.

 

Al Congo, el govern va demanar específicament fer un major èmfasi en la formació i és el que s’està proporcionant, més entrenament que abans als agents locals que poden continuar ajudant les persones molt després que el vaixell hagi marxat!