Pots salvar el meu nadó?

El meu nadó Paul va néixer sense una part del seu llavi superior. Més tard em van dir que tenia llavi leporí i paladar fes. No podia xuclar i la major part del menjar i beguda que li posava a la boca queia fora. Durant tres mesos, vaig lluitar per mantenir-lo amb vida, però ell només pesava 2 kg, que era fins i tot menys del que va pesar en néixer! Plorava molt, i moltes vegades em quedava desperta la major part de la nit, intentant fer-lo dormir.

No podia pagar la cirurgia per arreglar el seu llavi, però un dia vaig escoltar que un vaixell havia vingut a Camerun i estava fent aquestes cirurgies gratis. No ho podia creure! Quan vaig portar a Paul al vaixell, immediatament el van posar a l’hospital. Em van dir que farien tot el possible, però pensaven que potser era massa tard per salvar Paul.

El van mantenir a l’hospital fins que va començar a augmentar de pes. Després em van mostrar com alimentar-lo a casa. Al principi, no vaig pensar que fos a funcionar, però en tres setmanes Paul ja havia guanyat un quilo sencer! Així que vaig continuar i després de tres mesos va pesar 6.4 kg!

Els metges després van dir que estava prou bé com per fer la cirurgia per tancar el llavi. Estava una mica nerviosa per l’operació, però li havien salvat la vida al meu petit, així que vaig sentir que podia confiar-hi. La cirurgia va anar molt bé i aviat el llavi de Paul s’estava curant molt bé. Estava feliç que la gent cruel del nostre poble finalment deixés de cridar-lo monstre.

Paul encara necessita una altra cirurgia per tancar el forat a la part superior de la seva boca (paladar). Els doctors diuen que no poden fer aquesta cirurgia fins que tingui al voltant d’un any i que ha d’estar sa i creixent bé. Hem estat esforçant-nos per ajudar-lo a créixer però el temps s’està esgotant. D’aquí a unes setmanes, sabrem si poden fer la cirurgia per tancar el seu paladar abans que el vaixell se’n vagi.